KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nauka gry na akordeonie

Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie zaprasza na indywidualne zajęcia nauki gry na akordeonie. Do zakwalifikowania niezbędne jest uprzednie badanie predyspozycji muzycznych oraz posiadanie przez uczestnika własnego instrumentu.

 

Program obejmuje naukę gry na instrumencie od podstaw, celem samodzielnego wykonania prostych utworów muzycznych.
Cena: 30zł./miesięcznie (zajęcia jeden raz w tygodniu).

W programie:

  • poznawanie nut (wysokości oraz wartości), podstawowych określeń muzycznych, stylów muzycznych, rytmiki;
  • rozwijanie uzdolnień muzycznych, wyobraźni, wrażliwości muzycznej;
  • kształtowanie osobowości poprzez systematyczne, sumienne i cierpliwe ćwiczenia;
  • podnoszenie własnej wartości, nabywanie pewności siebie;
  • uczestnictwo w koncertach, promowanie własnej osoby i osobowości.

Prowadzący - Jarosław Rychlewski, instruktor artystyczny Gminnego Ośrodka Kultury w Rzgowie. Do kwalifikacji niezbędny jest kontakt osobisty, tel: 502 451 951.