KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia plastyczne

Zajęcia plastyczne odbywają się w poniedziałki (14.00 - 15.45) i czwartki (14.00 - 19.00)
Koszt uczestnictwa w zajęciach za miesiąc to 20zł.

Pracownia jest otwarta dla wszystkich dzieciaków z naszej gminy. Działa od czternastu lat. Prowadzi zajęcia dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat, młodzieży i osób dorosłych.

Celem zajęć jest uwrażliwienie na świat kolorów i kształtów oraz nauka podstawowych technik plastycznych. Zajęcia plastyczne rozwijają wrażliwość estetyczną, kształtują zdolności manualne, uczą wyczucia koloru i kompozycji, ćwiczą także cierpliwość i koncentrację. Polecane dla dzieci w każdym wieku. Gminny Ośrodek Kultury zapewnia większość materiałów plastycznych. Uczestnicy pracują w grupach 15-osobowych. Twórczość dzieci prezentowana jest na wielu wystawach tematycznych w hali sportowej w Rzgowie, oraz w Urzędzie Miejskim w Rzgowie. Pracownia organizuje konkursy plastyczne dla dzieci i młodzieży, oraz bierze udział w wielu konkursach regionalnych
i ogólnopolskich.

Podział na kategorie wiekowe jest uzależniony od wieku chętnych uczestników.