KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zespół Pieśni i Tańca RZGOWIANIE

Zajęcia odbywają się w poniedziałki, środy i piątki.
W sprawie zapisów prosimy kontaktować się z instruktorem - Renatą Furgą
(tel. 512 108 489).
Udział w zajęciach jest bezpłatny.

Zespół Pieśni i Tańca "Rzgowianie" utworzony został przy Gminnym Ośrodku Kultury w Rzgowie w roku 1985. Założycielem Zespołu był Bolesław Kacperski. Inauguracyjny występ "Rzgowian" odbył się 30 kwietnia 1985 roku, podczas którego tancerze zaprezentowali się w suicie mazowieckiej. Do 1987 roku grupa taneczna, w składzie 16 osób brała  udział w imprezach na szczeblu gminy, stopniowo poszerzając swoje szeregi i wzbogacając repertuar. Od 1988 roku Zespół uczestniczył w międzynarodowych wydarzeniach folklorystycznych. W swojej 35 letniej  działalności "Rzgowianie"prezentowali tańce następujących regionów: łowickie, krakowskie, rzeszowskie, lubelskie, góralskie, nowosądeckie, szlacheckie, spiskie. Obecnie Zespół Pieśni i Tańca liczy 89 członków, ćwiczy w trzech grupach wiekowych, a do tańca przygrywa 4 osobowa kapela. Z grupami zajęcia prowadzą: Renata Furga i Jarosław Rychlewski. Prezentując folklor naszego kraju na scenach krajowych i zagranicznych, rozsławia jego piękno, kultywuje tradycje, dostarcza publiczności  wielu przeżyć artystycznych.