KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

553. rocznicA nadania Gminie Rzgów praw miejskich

W czwartek, 20 sierpnia wakacyjne zajęcia związane były z 553. rocznicą nadania Gminie Rzgów praw miejskich. Z tej okazji mali rzgowianie uczestniczyli w spotkaniu z panem burmistrzem Mateuszem Kamińskim, panią wiceburmistrz Małgorzatą Rózgą oraz panią sekretarz Katarzyną Berczak-Lato. Mogli wysłuchać ciekawostek historycznych na temat Rzgowa oraz bieżących tematów związanych z pracą urzędu. Zadawali wiele interesujących pytań. Byli ciekawi czy trudno jest być burmistrzem oraz na czym polega codzienna praca urzędu. Nie zabrakło też pytań związanej z koronawirusem oraz pójściem do szkoły. Miłą niespodzianką były drobne upominki, które podczas wizyty otrzymali wszyscy mali goście.

W ciągu całego dnia przed Urzędem Miejskim można było oglądać wystawę "Gmina Rzgów oczami dzieci". Prezentowane zdjęcia powstały podczas akcji letniej GOK-u w czasie wakacyjnych spacerów.

Dzień zakończył się wizytą w bibliotece gdzie pani dyrektor Anna Malinowska opowiadała o historii Rzgowa.

 

>>> GALERIA <<<