KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Już wiemy kogo chcieliby posłuchać mieszkańcy Rzgowa!

Już wiemy kogo chcieliby posłuchać mieszkańcy Rzgowa!
04.02.2020

Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie wraz z Urzędem Miejskim w Rzgowie w tym roku decyzję o wyborze gwiazdy dni miasta oddali w ręce mieszkańców. W ankiecie, która odbyła się w dniach 20.01.2020r. – 26.01.2020r. udział wzięło 1 698 osób. Badanie miało ...

Camerata w Aleksandrowie

Camerata w Aleksandrowie
28.01.2020

W niedzielę 26 stycznia b.r. Rzgowski Chór „Camerata” wystąpił na 33 Koncercie Kolęd i Pastorałek w parafii pw. Archaniołów Rafała i Michała w Aleksandrowie Łódzkim. Grupa wykonała trzy kolędy – tradycyjną „Hej, bracia...”, melanchol...

Jasełka w Czyżeminku

Jasełka w Czyżeminku
28.01.2020

W niedzielę 26 stycznia gościliśmy w Czyżeminku. W tamtejszej świetlicy, dzieci w specjalnie przygotowanych kostiumach oraz w scenografii nawiązującej do Betlejem przedstawiły Jasełka. Młodzi aktorzy spisali się na medal, otrzymując ogromne brawa od publiczności. Na koniec wszyscy wspólnie z...

Zakończenie ferii

Zakończenie ferii
27.01.2020

Moc atrakcji dla dzieci, młodzieży i dorosłych przygotowali organizatorzy na zakończenie ferii w Starowej Górze. Można było złowić rybkę, zagrać w ping ponga z Przewodniczącym Rady i Panią Burmistrz, spróbować swoich sił w konkursie karaoke, zagrać w szachy i warca...

Wybierz gwiazdę, która wystąpi podczas Dni Rzgowa.

Wybierz gwiazdę, która wystąpi podczas Dni Rzgowa.
20.01.2020

Od 20 do 26 stycznia można głosować na artystów, którzy wystąpią podczas Dni Rzgowa 2020.Ankieta znajduje się na stronie www.rzgowkultura.pl, na portalu społecznościowym GOK oraz w Urzędzie Miejskim w Rzgowie. Tam również opublikowane zostaną jej wyniki.W sytuacji, w której z niezależnych...

"X Jubileuszowy Chóralny Koncert Kolęd i Pastorałek"

"X Jubileuszowy Chóralny Koncert Kolęd i Pastorałek"
20.01.2020

Niezwykle klimatyczny koncert kolęd i pastorałek odbył się dzisiaj w naszej parafii. Na zaproszenie chóru "Camerata" odpowiedziały chóry z Aleksandrowa Łódzkiego, Konstantynowa Łódzkiego, Pabianic, Łasku, Kutna i Woli Zaradzyńskiej. Koncert poprowadziła Izabela Kijanka, ...

Orkiestra Dęta Rzgów i Rzgowski Chór "Camerata" grają z WOŚP

Orkiestra Dęta Rzgów i Rzgowski Chór "Camerata" grają z WOŚP
09.01.2020

Orkiestra Dęta Rzgów oraz Rzgowski Chór „Camerata” przyłączają się do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy! Obie grupy wystąpią przed, w trakcie, a także po mszy świętej w niedzielę 12 stycznia 2020 roku o godzinie 10:00 w parafii p. w. św. Stanisława Biskupa Męczennika w...

„Zapobiegajmy pożarom”

„Zapobiegajmy pożarom”
09.01.2020

„Zapobiegajmy pożarom” - to tytuł Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego, w którym Gmina Rzgów wzięła udział przy współpracy Gminnego Ośrodka Kultury w Rzgowie. Napłynęło 49 prac w sześciu kategoriach wiekowych. Nagrodzono wszystkie dzieła, a 17 z nich zo...

"X Jubileuszowy Chóralny Koncert Kolęd i Pastorałek"

"X Jubileuszowy Chóralny Koncert Kolęd i Pastorałek"
08.01.2020

"X Jubileuszowy Chóralny Koncert Kolęd i Pastorałek" to kolejne wydarzenie w 2020 roku, na które Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie zaprasza już 19 stycznia o godzinie 16.00. Muzyczne spotkanie odbędzie się w Parafii Świętego Stanisława Biskupa i Męczennika w Rzgowie. Podczas konce...

Koncert kolęd i pastorałek w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca Rzgowianie

Koncert kolęd i pastorałek w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca Rzgowianie
02.01.2020

12 stycznia 2020 roku o godzinie 18.45 w Parafii Świętego Stanisława Biskupa i Męczennika w Rzgowie odbędzie się koncert noworoczny. Wystąpi dla Państwa Zespół Pieśni i Tańca "Rzgowianie", który wykona najpiękniejsze kolędy.Zapraszamy serdecznie. ...