KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Lazurowe wybrzeże

Saint Tropez, Nicea, Cannes, Monaco – to tylko nazwy niektórych francuskich kurortów Lazurowego Wybrzeża, w których członkowie Zespołu Pieśni i Tańca „Rzgowianie” mogli poczuć atmosferę wielkiego świata zaledwie w ciągu 10 dni. Ogromne wrażenie zrobiło Cannes – festiwalowa stolica filmu. Spacer alejami gwiazd i pozowanie do zdjęć na czerwonym dywanie dodało każdemu z nas pewności siebie nawet bez sukni wieczorowej i zaplecza drogich aut. Cassino w Monte Carlo urzeczywistniło wyobrażenia o tym miejscu, oglądane dotąd jedynie w filmach.

Kolejne turystyczne atrakcje dla 42 osobowej grupy także zatykały dech w piersiach. Jeden z najpiękniejszych kanionów w Europie, który oferuje niesamowite widoki – połączenie soczystej zieleni porastającej jego zbocza ze szmaragdową taflą rzeki Verdon, w której młodzież mogła zażyć kąpieli.

Baza zgrupowania szkoleniowego była zlokalizowana w Port Grimaud, zwanego Wenecją Francji. Miejsce z kompleksem basenów i bezpośrednim dostępem do morza tworzyło doskonałą bazę treningową i koncertową dla ZPIT.

Lipcowe słonko nie szczędziło nam swoich promieni i jakiekolwiek ćwiczenia mogły odbywać się dopiero wieczorami. Członkowie zespołu poznali francuskie zwyczaje, kulturę, kuchnię i integrowali się z innymi mieszkańcami Campingu Pairies de la mer.

Na fotografiach i filmach z tej podróży zabraknie z pewnością zapachów perfum i smaku sera, które udało się poznać i które zapadną na długo w zmysłach uczestników wyprawy do Francji.

Furga Renata