KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Narodowe Czytanie 2019 w Rzgowie.

Gminny Ośrodek Kultury i Gminna Biblioteka Publiczna były organizatorami literackiego popołudnia w piątek 6 września 2019r. w Parku im. A Mickiewicza w Rzgowie. Lekcja historii Polski przedstawiona w nowelach wybranych na tegoroczne Narodowe Czytanie już za nami. Spośród 100 propozycji nadesłanych do Kancelarii Prezydenta, zaproponowano 8 autorstwa wspaniałych polskich pisarzy, tworzących na przestrzeni dziesiątków lat. "Dym" Marii Konopnickiej oraz "Katarynkę" Bolesława Prusa przypomnieli sobie uczestnicy Narodowego Czytania poprowadzonego wdzięcznie przez Dyr GBP p. Annę Malinowską. W gronie lektorów znaleźli się: p. Mateusz Kamiński, Burmistrz Rzgowa, który otworzył spotkanie; p. Małgorzata Rózga, wiceburmistrz Rzgowa; p. Edyta Waprzko, radna Powiatu Łódzkiego Wschodniego; p. Radosław Pełka, Przewodniczący Rady Miejskiej w Rzgowie; p. Aneta Łopyta, szefująca rzgowskiemu MOPS; p. Beata Jasiukiewicz, dyrektor GZWiK w Rzgowie; reprezentująca druhów-strażaków p. Katarzyna Wankiewicz. Uczniowie i nauczyciele szkół z Gminy Rzgów, a także wspaniali Czytelnicy, którzy chętnie zgłaszali się do czytania nowel, aktorsko prezentowali przygotowane fragmenty tekstu. Wybrany przez p. Izabelę Kijankę podkład muzyczny – utwory Stanisława Moniuszki uczciły Rok Moniuszkowski 2019; uzupełnieniem były fragmenty koncertów Fryderyka Chopina. Bardzo dziękujemy wszystkim uczestnikom spotkania. Kolejna edycja Narodowego Czytania już za rok!

Anna Malinowska, Izabela Kijanka.

>>>GALERIA<<<