KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozstrzygnięcie eliminacji gminnych Ogólnopolskiego Strażackiego Konkursu Plastycznego

Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie brał udział w organizacji eliminacji gminnych do Ogólnopolskiego Strażackiego Konkursu Plastycznego eliminacji gminnych do Ogólnopolskiego Strażackiego Konkursu Plastycznego. Pomimo zagrożenia epidemiologicznego oraz zamknięcia instytucji kultury, dzieci oraz młodzież ze Rzgowa chętnie wzięli udział w przeglądzie i do GOK wpłynęło 19 prac konkursowych w różnych kategoriach wiekowych. Jury w składzie: Dariusz Krzewiński – Prezes Zarządu Oddziału Powiatowego Związku Ochotniczych Straży Pożarnych Rzeczypospolitej Polskiej, Mateusz Kamiński – Burmistrz Rzgowa, Joanna Papuga Rakowska – dyrektor GOK oraz Ewa Majdzińska – plastyczka wyłonili 11 prac, które zostały zakwalifikowane do kolejnego etapu konkursu na szczeblu powiatowym. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i dziękujemy a laureatom życzymy powodzenia na kolejnych etapach przeglądu.

Organizatorem Ogólnopolskiego Strażackiego Konkursu Plastycznego jest Zarząd Główny Związku Ochotniczych Straży Pożarnych Rzeczypospolitej Polskiej i Zarządy Oddziałów Związku.

protokół