KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

„Rzgowianie” dla Rzgowian – „Od serca do ucha”

27 stycznia w rzgowskim kościele p.w. św. Stanisława B.M odbył się Koncert Kolęd i Pastorałek ZPiT „Rzgowianie”. Było to zwieńczenie tegorocznej trasy koncertowej naszych małych i dużych artystów, którzy zaprezentowali wesołe i dynamiczne aranżacje upamiętniające wydarzenia sprzed 2000 lat przeplatane melancholijnymi muzycznymi historiami w wykonaniu solistów i całej grupy.

Prowadząca Renata Furga opowiadała o członkach zespołu podkreślając ich rodzinne powiązania i pokazując pokolenia rodzin, które od wielu lat występują w „Rzgowianach”, podkreślając w ten sposób znaczenie mocnego fundamentu na jakim opiera się istnienie grupy i zapewnia ciągłość w działaniu. Podtrzymywanie tradycji i propagowanie folkloru Polski to dla dzieci i młodzieży ze rzgowskiego zespołu ludowego ogromny zaszczyt i dobra zabawa. Dziękujemy artystom i widzom, którzy włączyli się w realizację tego barwnego widowiska.

>>> GALERIA <<<