KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rzgowska "Camerata"na IX Międzynarodowym Festiwalu Muzycznym w 100-lecie odzyskania niepodległości

W niedzielę 21 października b.r. Rzgowski Chór „Camerata” uczestniczył w XI Łódzkiej Jesieni Chóralnej im. prof. Henryka Blachy odbywającej się w ramach IX Międzynarodowego Festiwalu Muzycznego Słowo i Muzyka u Jezuitów. Koncert o tytule „Tobie Polsko” zorganizowany był w kościele p.w. Najświętszego Serca Jezusowego przy ul.Sienkiewicza 60 w Łodzi przez Stowarzyszenie Śpiewacze „Harmonia” oraz Ojców Jezuitów.

W koncercie, którego celem była popularyzacja śpiewu chóralnego i pieśni patriotycznej uczestniczyło zacne grono ośmiu chórów regionu łódzkiego – Stowarzyszenie Śpiewacze „Harmonia”, Towarzystwo Śpiewacze im. St. Moniuszki z Aleksandrowa Łódzkiego, Chór „Speranza” z Kutna, Stowarzyszenie Śpiewacze im. St. Moniuszki z Łodzi, Towarzystwo Śpiewacze „Lutnia” z Aleksandrowa Łódzkiego, Stowarzyszenie Śpiewacze „Echo” z Łodzi, Towarzystwo Śpiewacze „Lutnia” ze Zgierza, Rzgowski Chór „Camerata”.

Spotkanie odbyło się pod Honorowym Patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej p. Andrzeja Dudy w roku 100-lecia odzyskania Niepodległości 1918-2018; patronat medialny objęły TVP 3 Łódź i Radio Łódź.

Rzgowski Chór „Camerata” wykonał trzy pieśni – Piechota, Tam na błoniu i Wojenko, wojenko, za które został nagrodzony brawami licznie zgromadzonej publiczności oraz podziękowaniami organizatorów. Dyrygent Izabela Kijanka.