KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świąteczny Piknik z Mikołajem w Rzgowie

Za nami Świąteczny Piknik z Mikołajem organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie, który odbył się w dniu 15 grudnia 2019 r. w Parku Miejskim im. Adama Mickiewicza. Patronat nad imprezą objął Burmistrz Rzgowa - Mateusz Kamiński.

Pomimo braku śniegu, publiczność w świąteczny nastrój wprawili występujący artyści oraz wystawcy. Na scenie zaprezentowali się: Orkiestra Dęta, ZPiT "Rzgowianie", Grupa Wokalna "Sempre Cantare", Grupa Taneczna "Krasnale", Grupa Wokalna "Stars", grupa Shadow's, Stwór Głodomór a także gwiazda wieczoru - zespół Bayer Full. Uczestnicy imprezy mieli również okazję podziwiać dzieła Koła Rękodzieła Artystycznego "Zasupłane", wziąć udział w animacjach organizowanych przez grupę plastyczną "Collage" i Teatr NaCodzień. Prezentacja samochodów bojowych organizowana przez oddziały Ochotniczych Straży Pożarnych z terenu gminy Rzgów przyciągnęła również wielu chętnych a głód zaspokajał darmowy żur przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich z Gospodarza. Najmłodsi mieli szansę na zdjęcie z bałwanem Olafem, Świętym Mikołajem, Śnieżynką a także z panem i panią Mróz, którzy prowadzili animacje na szczudłach. Swoje stoisko miał również GKP Husaria Gealan Rzgów, z którym chętni mogli podszkolić swoje umiejętności piłkarskie. Piknik zakończył się gorącym pokazem tańca z ogniem, który przygotował Teatr NaCodzień.

Wszystkim występującym oraz uczestnikom serdecznie dziękujemy i życzymy wesołych świąt!