KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zimowa wycieczka do Łodzi

Trzeci dzień zimowych wakacji rzgowscy feriowicze spędzili w Łodzi, wędrując śladami bajkowych postaci z seriali i filmów dla dzieci Studia Małych Form Filmowych Se-ma-for. Odwiedzili Filemona i Bonifacego, Wróbelka Ćwirka oraz Trzy Misie. Na dziedzińcu Muzeum Kinematografii podziwiali wystawione tam specjalne rekwizyty obrazujące scenografię znanego filmu "Kingsajz". Zwiedzali również Muzeum Włókiennictwa w Łodzi, gdzie dowiedzieli się wielu ciekawostek na temat włókienniczym procesów produkcyjnym - od surowca, poprzez techniki i technologie włókiennicze, do gotowych produktów o różnym stopniu przetworzenia. Oglądali między innymi stare maszyny dziewiarski czy wyjątkową wystawę Mody Polskiej. Na wspólny posiłek wszyscy zgodnie wybrali restaurację McDonalds przy pięknej i malowniczej ulicy Piotrkowskiej. Mimo pochmurnej i smutnej aury dzień upłynął w gorącej i niezwykle sympatycznej atmosferze.
Pani przewodnik Joasi Orzechowskiej dziękujemy pięknie za miło spędzony czas.

>>> GALERIA <<<