KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świąteczny Piknik z Mikołajem

15 grudnia (niedziela) Gminny Ośrodek Kultury w Rzgowie zaprasza na „Świąteczny Piknik z Mikołajem”. Gwiazdą pikniku będzie zespół Bayer Full. Wcześniej na zaprezentują się lokalne grupy artystyczne. Wystąpią: Zespół Pieśni i Tańca "Rzgowianie, Grupa Wokalna „Sempre Cantare” Grupa Taneczna „Krasnale”, Grupa Wokalna"STARS" oraz formacja JumpStyle. Zapowiada się też moc atrakcji dla najmłodszych. Na scenie zaplanowany został zimowy spektakl połączony z animacjami „ZIMA STWORA GŁODOMORA”. Konkursy i animacje dla dzieci poprowadzą grupa plastyczna „Collage” oraz Teatr NaCodzień. Swoimi pracami pochwali się Koło Rękodzieła Artystycznego „Zasupłane”. Będą pokazy teatru ognia, pokaz żonglerski w wykonaniu Elfa a animacje na szczudłach poprowadzą pan i pani Mróz oraz bałwan Olaf. Odbędzie się również prezentacja samochodów bojowych strażackich przygotowana przez oddziały Ochotniczych Straży Pożarnych z terenu gminy Rzgów. Nasi goście będą mogli posilić się na stoisku gastronomicznym „Food Truck” i darmową zupą przygotowaną przez Koło Gospodyń Wiejskich z Gospodarza. Zapraszamy świątecznie.

PROGRAM ŚWIĄTECZNEGO PIKNIKU Z MIKOŁAJEM

12.30 – Grupa „Stars”
12.40 – Grupa Taneczna „Krasnale”
12.50 Grupa Wokalna „Sempre Cantare”
13.05 – Jump Style
13.10 – Grupa Wokalna „Sempre Cantare”
13.25 – Orkiestra dęta
13.45 – zimowy spektakl połączony z animacjami dla dzieci „Stwory Głodomory”
14.45 – Zespół Pieśni i Tańca „Rzgowianie”
15.15 – JumpStyle
15.25 – Grupa Wokalna „Sempre Cantare”
15.45 – konkursy
15.55 – wystąpienie Burmistrza Rzgowa
16.05 – Koncert zespołu Bayer Full
17.00 – Pokaz „Taniec ognia”